ANTROPOLOGI OG KULTURFORSTÅELSE

ANTROPOLOGI
 - INDFØRING I KULTURFORSTÅELSE

---

MENNESKER, FÆLLESSKAB OG KULTUR. HVAD SKER DER?

 

På Brenderup Højskole møder du mennesker fra hele verden. Du får en hverdag med mennesker med vidt forskellig kulturbaggrund. Det skal fungere. Og det gør det - som regel. Men hvilken rolle spiller kultur, når mennesker er sammen? Kan vi overhovedet forstå hinanden på tværs af kultur? Kan vi arbejde med kulturen, bruge den, eller komme uden om den? Er der noget fællesmenneskeligt nedenunder den, eller er vi alle dybt forskellige? Hvad er kultur overhovedet for noget? Og hvordan bliver man klogere på det?

---

ANTROPOLOGI, MENNESKER OG KULTUR

 

I antropologi tager vi fat på de grundlæggende spørgsmål om det menneskelige, det kulturelle, og det mulige og umulige i at forstå dem, der er anderledes end os selv. Vi tager udgangspunkt i antropologien som akademisk disciplin og ser fra dette perspektiv på, hvad det vil sige at være menneske - socialt, kulturelt og eksistentielt. I teori og praksis.

---

DIN REJSE MED ANTROPOLOGIEN 

 

Du kommer til at kende til de grundlæggende antropologiske teorier om kultur og samfund, og de berømte antropologer som Mauss, Mead og Malinowski, der har fremsat dem. Du kommer til at udvide dit kendskab til de kulturelle verdener, som antropologer har studeret, fra hovedjægersamfund på Ny Guinea til casinoøkonomiske spekulanter i Kina. Sideløbende kommer du til at prøve kræfter med den antropologiske undersøgelsesmetode gennem små og store feltøvelser på højskolen, i lokalsamfundet, og, hvis du vil, på fjorten dages rejse til Nepal. Og du kommer til at arbejde med, hvordan du vil præsentere din nyfundne viden til andre.

---

DIT NYE BLIK PÅ DIG SELV OG DIN OMVERDEN 

 

Ved at skærpe dine evner som menneskeforsker på Brenderup Højskole vil du udvikle din evne til at forstå, hvad der foregår i verden omkring dig, hvad enten det drejer sig om konflikter i en anden verdensdel eller dit eget hverdagssamvær med din nabo på højskolen. Du vil blive klædt godt på til et eventuelt antropologistudium sidenhen. Undervejs vil du også lære dig selv bedre at kende. For når du er bevidst i dit møde med andre mennesker, vil du også møde dig selv - som kulturelt væsen, og som menneske.

VIL DU VIDE MERE?

Kom på besøg på Brenderup Højskole og oplev skolen. Højskolen ligger på Fyn i grønne omgivelser tæt ved strand og omgivet af en permakulturhave og off-gridhuse. Det er et besøg værd!

 

T : 64 44 24 14

M : kontor@brenderuphojskole.dk

 

Underviser:

Morten Schütt

                                 

                                  Morten er antropolog og ruslandskender, og er for

                                  øjeblikket i gang med at skrive ph.d.-afhandling på

                                  baggrund af intensive feltstudier om spiritualitet og

                                  religiøse fællesskaber i Sibirien.

IMG_2526

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk