BÆREDYGTIGT BYGGERI - Grundprincipperne

Bæredygtigt byggeri -  Grundprincipperne

Byggebranchen i dag står for ca. 40% af den globale CO2 udledning. Men det har den ikke altid gjort.

På dette kursus skal vi i fællesskab undersøge, om moderne byggeri kan lære noget af historien. Vi vil arbejde med de traditionelle materialer, konstruktioner og håndværksteknikker, som vi har brugt i årtusinder. Undervisningen består primært af praktiske øvelser,  der er understøttet af teoretisk undervisning, samt historisk og kulturelt perspektiv.

Dette suppleres af refleksioner over hvad husets funktion er for den enkelte, for samfundet og for klimaet. Vi skal omkring husets kulturhistorie, og se på hvordan håndværket og byggeriet har udviklet sig gennem historien.

Kurset henvender sig til dig, der gerne vil opleve glæden af at arbejde med traditionelt håndværk, og samtidig blive klogere på hvordan vi på ansvarlig vis kan bygge og bo i et moderne Danmark.”

BRENDERUP

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.

Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.

Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

Mads og elev der saver.JPG

Pris:

3995 kr.  i dobbeltværelse.

4495 kr.  i enkeltværelse

Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder

Klik på tilmeldingsknappen til højre eller ring til os.

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling.

Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales det indbetalte minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage,
hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Stationsvej 54
5464 Brenderup
mail: kontor@brenderuphojskole.dk

www.brenderuphojskole.dk

Kursusleder: Peter Mogensen

Instruktør

Alexander er rutineret bygger og driver firmaet Gældfri Byg i Grobund Ebeltoft

Alexander har også været en af hovedkræfterne i udviklingen af de korte kurser i bæredygtigt byggeri på Brenderup helt fra starten.

Alexander Winther