Bæredygtigt Byggeri, 2 ugers kursus 2019

BÆREDYGTIGT BYGGERI

2 ugers intenst kursus, hvor begrebet bæredygtighed bliver helt håndgribeligt.

Mærk smattet ler mellem tæerne, få idéer - og mod - til selv at lave noget håndgribeligt så du kan leve bæredygtigt, smag på mad du laver fra bunden, skærp dine sanser for skovens dufte, lyde og skjulte kræfter og debatér mulige veje til bæredygtig livsstil.

Bæredygtighed er på mange dagsordener – også på Brenderup Højskole.

Vi har bygget et Off-Grid hus, der er andre særlige bygninger på skolen, i skolens liv er interpersonel bæredygtighed i højsædet og i skolens daglige liv serveres en stor del økologisk mad, der affaldssorteres i 10 forskellige kategorier. Kom for at blive inspireret og for at udforske bæredygtighed, ”lære”-dygtighed og ”være”-dygtighed.

Hvorfor skal det være så surt, når det faktisk kan være sjovt, forunderligt og lærerigt. Klodens problemer får vi i en uendelighed præsenteret lige i fjæset og der er ofte mere fokus på det, der er galt end på det, der kan gøres. 

I disse uger vil vi præsentere et lille udpluk af muligheder for rent faktisk at tage skridt, der er venlige over for vores planet.

Målet er at vise nogle positive tilgange til en alvorlig situation. Meget af kursets tid vil foregå i det fri. Vi vil også dele allerede gjorte erfaringer og debattere, hvordan det er muligt at engagere flere i at leve bæredygtigt.

 

Det er nemlig i fællesskab, at der kan flyttes grænser.

BRENDERUP

Del 1 - 24.03 til 06.04 2019

Bæredygtighed – byggeri og boliger, der er off-grid

 

Hvordan virker det? Hvilke muligheder giver et liv i et off-grid hus. Hvad koster det? 


Brenderup Højskoles Off-Grid hus bliver udgangspunkt for undervisningen. 
Principperne for husets konstruktion og det systemer for vand, el, varme og spildevand gennemgås. Vores foreløbige erfaringer med at bruge huset vil blive delt og debatteret.


Vi vil arbejde med ler, træ og andre bæredygtige materialer og derved mærke en umiddelbar forbindelse til noget oprindeligt, som kroppen trives sammen med. 


Det praktiske aspekt får høj prioritet i løbet af ugerne, så forvent at få hænderne i ”jorden” samt at vi bruger en del tid udenfor.

 

Del 2 - 03.05 til 16.05 2019

Bæredygtighed – mad og veje til at frembringe det selv


Kom og bliv inspireret af højskolens lille skovhave - et eksperimenterende eksempel på udnyttelse af et mindre areal.


Lær om permakultur og principper for at tage vare på mennesker, Jorden og de fælles ressourcer. Hvordan etablerer jeg min egen lille køkkenhave/skovhave, så arbejdet er en kilde til vedvarende glæde og ikke en sur pligt? Hvilke husdyr passer til mit stykke land? Lær om planter, som udvider paletten af ingredienser til et righoldigt måltid. Hvordan kan haven gøres (næsten) sneglefri? 


I løbet af kurset vil vi arbejde med såning, frembringelse af udplantningsplanter og høste noget af det tidlige bladgrønt. Vi skal blande kompost og lære om forskellige muligheder for at regenerere jorden, så humuslaget optimeres. Vi skal forundres over mangfoldigheden og det smukke ved at være i tæt kontakt til Naturens processer.

 

 Peter Mogensen                  
   Brænder for økologi og elsker at få jord under neglene                           
   LÆS MERE                                                                                                                                      
 Steen Møller                       
   Gæld og affaldsfri selvbygger                                                                   
   LÆS MERE                                                                                                                                      

Det Praktiske

Pris for to-ugers kursus: 

6900,- på dobbeltværelse

7900,- på enkeltværelse

Brenderup Højskole er beliggende på nordvestfyn. Med plads til ca. 60 kursister bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pan-der. Vi giver plads til hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø. 

Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet. Når hanen galer, dynerne er sparket af og morgenbad-et er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program. 

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsen-teres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar- såvel som kødretter. 

Indkvartering er på enkelt- eller dobbeltværelse og inkl. linnedpakke med to stk. håndklæder. Der er bad og toiletforhold på gangene i forbindelse med værelserne. 

Tilmelding:

Klik på tilmeldingsknappen til højre eller ring til os på tlf.: 6444 2414.
Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af kursusbeløbet. Når kursusbeløbet er indbetalt, er du optaget på kurset. 

Hvis du bliver forhindret:

Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales depositum minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, 

hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring.

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54
5464 Brenderup
Telefon: 6444 2414
Fax: 6444 2337
mail: kontor@brenderuphojskole.dk

www.brenderuphojskole.dk

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk