SICILIEN - Forår på det vestlige Sicilien.

Vestsicilien 2020.

Tag med på en spændende  og charmerende tur til det vestlige Sicilien. En anderledes rejse hvor naturen, gastronomien og musikalsk samvær er i højsædet. Sicilien er en fantastisk ø som har utrolig meget at byde på og mad og vin mæssigt set er øen i stand til at byde på produkter af meget høj kvalitet. På denne tur har vi fokuseret på nærværet og samværet med lokale producenter i enestående natur omgivelser som bl.a. er repræsenteret ved Lo Zingaro national parken og det bløde bakkede landskab som kendetegner en stor del af vest Sicilien.

Der vil blive lagt vægt på aktivt at opleve naturen, opleve de kultur højdepunkter der er på vestøen f.eks. Marsala og Selinunte og nyde det anderledes landskab som den pragtfulde ø har at byde på. Kom med på forårsturen l maj og nyd Sicilien, musikken, roen og ikke mindst vinen og maden som begge er en fest for ganen og sanserne. Andiamo!

4 dage på Højskolen

Højskoledagene er en grundig forberedelse til selve rejsen. Vi skal både forberedes ved at lære hinanden at kende, men også ved at høre om Italien, se billeder og smage på Italien. Dagene byder på foredrag, film og madlavning, som alt sammen handler om Italien.

 

Udover den italienske inspiration og forberedelse til selve rejsen skal vi ud i det nordvestfynske, have en ægte højskoleoplevelse med morgensang, workshop med højskoleeleverne og selvfølgelig en fortælling om Brenderup Højskole.

Programmet kommer allerede nu med sikkerhed til at indeholde foredrag om Sicilien, vinsmagning medens vi laver Bruschetta, gode gåture med besøg hos lokale og foredrag om højskolen ved forstander Ole Dedenroth

Du får naturligvis det endelige dagsprogram når tiden nærmer sig.

Rejsen

MANDAG

TIRSDAG

ONSDAG

TORSDAG

Vi skal til Palermo. Byen, som har en vidunderlig charme og et utroligt tempo. Vi nyder den indre by med dens turbulens, karakter og seværdigheder, spiser en frokost og tager derefter op til Monreale som er et mesterværk udi byzantinsk kirkekunst. Guldmosaik uden sidestykke. Palermo`s Monreale er en guldgrube af indtryk og helt enestående på verdensplan. Mætte af denne fantastiske storby og kirke kører vi hjem og spiser aftensmad.

Efter morgenmaden tager vi op til “Lo Zingaro” for at vandre i Siciliens vestlige nationalpark. Vi får en cappuccino i Scopello, som er en skøn lille by på vej mod San Vito Lo Capo, der fejrer en Cous Cous festival hvert år. Vi nyder picnicen i Lo Zingaro som byder på en fantastisk udsigt og kører hjem efter en dejlig afslappet vandring i den vidunderlige park.

Efter morgenmaden tager vi ned til Marsala, byen som er verdensberømt for sin hedvin. Vi besøger en cantina og får fornemmelsen af hvorfor der skal Marsala i “Tiramisu” Efter cantina`en tager vi til den charmerende by Mazara del Vallo og spiser en dejlig  fælles frokost. Sidst på eftermiddagen venter aftensmad med musik og samvær hjemme.

LØRDAG

SØNDAG

MANDAG

Efter morgenmaden kører bussen mod Kastrup. Vi flyver fra København lige over middag til Trapani og kører vestpå, hvor vi indlogerer os lige udenfor byen.

Sen aftensmad på det skønne Agriturismo Vultaggio hvor vi spiser alle aftensmåltider sammen.

Vi holder fri om formiddagen og kører derefter op til den skønne bjergby Erice, hvorfra der er en fortræffelig udsigt over de egadiske øer og det vestlige Sicilien. Vi nyder byen, som af og til indhylles i skyer, der giver den et meget mystisk og dramatisk præg. Aftensmad, samling, musik og sang på Agriturismo Vultaggio.

Efter morgenmaden får vi en introduktion til Agriturismoen og går tur i lokalområdet. Efter frokosten besøger vi det utrolig smukke tempel i Segesta. Et velbevaret amfiteater giver ligeledes et pragtfuldt vue over havet. Mulighed for vinindkøb i det lokale kooperativ “Kaggera”. Aftensmad og musik på Vultaggio.

FREDAG

LØRDAG

Efter morgenmaden drager vi ned til Selinunte, som byder på en fuldstændig enestående vandring blandt fantastiske templer/ruiner, et af Siciliens mest fabelagtige steder. Efter at have vandret og fornemmet tidløsheden ved de smukke bygninger, sætter vi kursen mod nord igen og besøger saltmuseet udenfor Trapani. Her udvindes salt og vi nyder det helt specielle lys i det flade landskab med saltbjergene. Efter en cappuccino vender vi næsen hjemad for at nyde den sidste aften sammen med samvær, sang og musik.

Det er tid til at komme hjem og vi forlader hotellet om formiddagen og flyver hjem fra trapano over middag. Vi lander i København ved 22 tiden.

Det Praktiske

Pris: 12900 kr.

inkluderer: Højskoleophold, transport, logi, undervisning, udflugter og halvpension på rejsen.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

Enkeltværelsestillæg 1000 Kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 20 deltagere og der skal mindst være 16 deltagere for at rejsen gennemføres.

Senest 6 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

Ved tilmelding betales et depositum på 1000 kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres. Ved framelding mere end 6 uger før kurset returneres 700 kr. af depositum.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvittering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.

Restbeløbet indbetales 7 uger før kursusstart

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 6 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54
5464 Brenderup
Telefon: 6444 2414
Fax: 6444 2337
mail: kontor@brenderuphojskole.dk

www.brenderuphojskole.dk

Kursus og rejseleder: Mikael Zacho

Tlf. 2681 8557

Mail: mikaelzacho@icloud.com

Mikael Zacho

 

Har været leder af højskolerejser siden 2006, med Italien som speciale.

Mikael har arbejdet som højskolelærer i mange år og er desuden guitarist og sanger.

Mikael elsker at være sammen med mennesker og er også en stor vinkender og elsker.

REJSELEDER

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk