GENBRUGS DESIGN

Verden bugner af overskudsmaterialer: tøj, stof, cykelslanger, chipsposer, plastik, papir, pap, garnrester, skindrester, møbler, ledninger, paller og meget, meget mere.

I fagene indenfor genbrugsdesign er udfordringen at bearbejde disse materialer til et unikt, brugbart og værdifuldt produkt.

For at nå dertil vil du gennem hele forløbet få mulighed for at udvikle og styrke din kreativitet og din sans for former og farver. Du vil lære mange forskellige teknikker, som du fremover kan bruge til at arbejde med genbrugsmaterialer og sætte dit unikke og personlige aftryk på dine produkter.

DINE FAG

#Tøj og kostumer
Re-design af genbrugstøj hvor du lærer at ændre tøjets størrelse og udseende, så det kommer til at passe dig og så det får dit personlige udtryk. I arbejdet med kostumer er legen og den kreative proces det vigtigste.

#Møbler og paller
Re-design af genbrugsmøbler og ny-design af havemøbler lavet af paller. Vi bruger i samarbejde god tid på ide-fasen, inden vi går igang med det praktiske arbejde med at save, bore, slibe, male mm.
Mål: unikke møbler.

#Kurve og tasker i tekstil
Enkle tasker og kurve i tekstil, hvor formålet er at du opnår grundlæggende færdigheder i at sy på symaskine. Opgaver i design, farve og komposition.

#Print på tekstil
Vi arbejder med transfer- og rammetryk på forskellige tekstile materialer. Det kan være på t-shirts eller på stof, som vi derefter bruger til tasker og puder.

#Gummi og genbrug
Vi skal sy af traktor-, trailer- og cykelslanger. Vi skal afprøve et materiale, som ikke umiddelbart er til det, vi vil gøre det til.
Vi skal lave tasker, punge, smykker og penalhus. Vi skal udvikle nye ideer, lave anderledes tasker og nye designs.

#Pil, bark og gummi
Vi vil arbejde med forskellige traditionelle fletteteknikker.
Vi vil flette traditionelle kurve både med flettet og fast bund og evt. kombinere pileflet med andre materialer som cykelslange og computerledning.

#Håndlavet papir
Støbe papir af forskellige materialer. Bruge papiret til at skabe og fremstille æsker, collage, billeder på lærred, smykker, installation.

#Slagt en sweater
Sutsko, vanter og huer fremstillet af valkede uldtrøjer. Udformning af mønstre, syteknikker og pyntesyninger.

#Flet
Vi arbejder med fletteteknikker til fremstilling af kurve og tasker og smykker. Materialerne er aviser, tapet, chipsposer, ledninger m.m.

 Kirsten Svenningse                         
   Det at eleverne kommer fra hele verden, er det mest fantastiske ved det her sted.         
   SE VIDEO                                                                                                                                      

1/1

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk