KULTURMØDET

  • Facebook - Black Circle

Kulturaften

Vi ser nærmere på egne og hinandens kulturer.

Gennem kreative opgaver, musik, film, kunst, leg, dans, mad og samtaler dykker vi ned i de traditioner og værdier, der er med til at skabe os som mennesker.

Vi bliver mere opmærksomme på egen identitet og på hvilke værdier, vi ønsker som grundlag for vores liv. Samtidig vokser vores nysgerrighed og respekt overfor andre kulturer og måder at leve på.​

Morgensamlinger

Vi mødes hver morgen. Synger en sang sammen, hører et digt, en fortælling eller nyheder.

 

Sang

Vi synger sammen en aften om ugen. Sang styrker fællesskabet – vi trækker vejret samtidig, åbner hjertet, og ord og toner knytter bånd mellem os.

Vi bruger højskoleskolesangbogen og andre sange fra hele verden.

 

Foredrag

Læreren dykker ned i og fortæller om et emne eller en oplevelse hun/han brænder for. Det kan være kunst, naturen, bæredygtighed, rejser og livsfortællinger.

 

Forstanderens time

Her vendes og belyses livet, mødet mellem kulturer, hverdagens små og store udfordringer. Spørgsmål stilles om hvem vi er, hvorfor er vi her og hvor er vi på vej hen.

1/1

 

Kulturmødet

På Brenderup Højskole

På Brenderup Højskole mødes unge fra hele verden.

Vores hverdag og undervisning bygger på dette unikke og farverige møde mellem forskellige kulturer, hvor vi opdager hinandens ligheder og forskelligheder.

Dit liv og dine interesser får rettet andres øjne på sig. Det rykker ved dine fordomme og giver dig nye perspektiver på, hvordan dit eget liv leves i forhold til hvordan livet leves i andre lande og kulturer. 

Dine interkulturelle kompetencer styrkes, og et ophold på Brenderup Højskole er et fint afsæt til studier, rejser eller voluntørophold i udlandet.

Kulturmødet er kernen i vores fællesfag

  • Facebook - Black Circle

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk