Sommerrejse til Nepal

12 uger på højskole og 6 uger i Nepal

-  Har du lyst til at opleve Nepals kultur indefra, så er her et godt tilbud.

Vi har vores egen lejlighed Kathmandu, i bydelen Boudha, hvor du får base for 7 uger sommerophold i dette fantastiske land.

Lejligheden ligger blandt klostre i et Tibetansk kvarter, og vi sender 8 personer afsted d. 19 juni og 7 uger frem til d. 1 august. (du kan evt. forlænge opholdet)

Vi har lavet et færdigt program, der bringer dig dybt ind i kulturen og samtidig også giver dig mulighed for at hjælpe som frivillig.

På højskole i Brenderup

Vi har haft mere end 50 nepalesiske elever igennem de sidste 10 år. Nogle af dem vil du møde, og de vil tage dig med dybt ind i den tibetanske, buddhistiske kultur.

I Brenderup vil du møde både elever fra Nepal, men også nogle af de elever, der var i Nepal i januar – marts i år. Sammen vil vi forberede os på højskolen, men den helt dybe kulturundervisning ligger i Nepal – sammen med Dechen og Dhindu – fra den første gonglyd fra naboklostret til de hyggelige tidlige aftener i godt samvær.

Vi vil kun sende 8 personer af sted ad gangen. Vi vil nemlig gerne sikre at I møder den nepalesiske kultur og ikke jer selv.

Vi tilbyder dig en kulturtur og ikke en bjergbestigningstur. Det er sommer i Nepal og det regner om natten og det er også tit overskyet. Det er grønt, lunt, smukt og helt tomt for turister.

Kathmandu

Dechen Lama, der er tidligere elev på Brenderup Højskole, underviser og tager dig på kultur ture om formiddagen. Da vi kender en masse munke og lokale, får du mulighed for at komme helt ind i de store klostre, og får en helt speciel mulighed for at se buddhismen indefra.

Du hjælper til på Manjushree skolen om eftermiddagen. Skolen ligger 200 meter fra lejligheden. Skolen er for Sherpa, Tibetanske og Hyolmo børn. Nogle af børnene bor på skolen, efter at deres hjem blev ødelagt under det store jordskælv i 2015.

Sermathang

Undervejs i løbet af de 7 uger, vil du blive taget på en tur op i bjergene til landsbyen Sermathang. Her findes ¨verdens højeste højskole¨, - og måske også den mindste. Her står Dhindu klar til at modtage dig. Dhindu har også været elev på Brenderup. I landsbyen har vi støttet højskoleprojektet, og her vil du få en mulighed for at komme dybt ind i hvordan livet i en Himalayalandsby leves.  Vi kender området rigtigt godt, og du kommer til at bo hos nogle af de ’’mamas’’, der også bruger højskolen hver dag som aftenskole. I kommer også til at lave et lille frivillighedsprojekt i Sermathang.

På toppen af landsbyen ligger venskabshuset – hvor I kommer til at bo et par dage. Huset gennemgik en restaurering i foråret i år, udført af vores forårshold i Nepal.

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn.

Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.

Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.

Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden, inden vi kaster os ud i dagens aktiviteter. Efter frokosten synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os igen i dagens program.

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

Pris: 32.030,-

Turen er billig, da der ikke er nogen der skal tjene på det.

Nepal rejsepris inklusive flyrejse, visa, al mad, overnatning, entreer,parktilladelse til bjergene, aftalt lokal transport                   14.700 kr.

Tilmeldingsgebyr (bruges til materialeforbrug)                                 1850 kr.

Ugepris på Brenderup Højskole:  12 uger à1290 kr.                   15.480 kr.

Du skal selv sørge for rejseforsikring og de nødvendige vaccinationer.

For egen regning: drikkevarer

Danmarksrejse i bæredygtighedens tegn kan tilvælges

ved ankomst til højskolen    3500 kr.

Datoer:

29. marts. 2020 - Højskoleforløbet starter. Du kan dog godt starte kurset lidt senere, men så hurtigt som muligt.

19. juni 2020 - Afrejse mod Nepal

1. august 2020 -  Hjemkomst til Danmark

Der kan forlænges efter aftale.

Klik på tilmeldingsknappen ovenfor.

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr, rejse og den første måned på højskolen. Herefter betaler du månedligt for højskoleopholdet.

Hvis du melder afbud tidligere end fire uger før kursusstart, får du 500 kroner tilbage. Ved afbud senere end fire uger før kursusstart er det indbetalte beløb desværre tabt. Afbryder du dit højskoleophold, skal du betale en måneds ekstra skolepenge regnet fra udmeldelsesdagen..

Stationsvej 54
5464 Brenderup