OM BRENDERUP HØJSKOLE

Hele Verden på BRENDERUP HØJSKOLE

Alle skal have det rart på vores højskole. Vi har indrettet højskolen så du føler dig tryg og føler dig hjemme. Vi har bæredygtige lokaler, hvor du kan udfolde dit talent og være sammen med ligesindede fra hele verden. Vi er en moderne globalt orienteret højskole - Men det hele begyndte sådan her...........

HØJSKOLENS

HISTORIE

Brenderup Højskole hører hjemme i kredsen af nyere højskoler. Den blev grundlagt i 1986 som Den Nordiske Højskole for Fred i Brenderup Gl. Gæstgivergård. Dengang var det fredsundervisningen som var særligt i fokus. Det var en tid hvor folkelige fredsdemonstrationer udgjorde spydspidsen i kampen for en fredelig verden, og højskolen var dengang med i forreste linje.

I dag er tiden en anden. Uden at glemme vores rødder arbejder vi ud fra en overbevisning om, at moderne fredsarbejde først og fremmest handler om at møde andre kulturer. Det er derfor vi kalder os Det Internationale Kulturmøde. På Brenderup Højskole har vi derfor en lang tradition for at invitere elever fra hele verden.

I mødet mellem danske og udenlandske elever virker Brenderup Højskole som en almen grundtvigsk højskole, der vægter det mellemfolkelige engagement højt.

I dag arbejder vi med det internationale kulturmøde gennem debat, kunst og musik.

Vores faciliteter

HALMHUSET
I vores bæredygtige halmhus mødes vi til mange arrangementer: Foredrag, morgensamlinger, koncerter m.m. Halmhuset bruges også til undervisning.
FOREDAGSSALEN
Her holder vi morgensamling og møder. Der er også undervisning og foredrag. Her et et dejligt flygel.
SPISESALEN
I spisesalen spiser vi sammen tre gange om dagen, og her giver vi også beskeder.
SALEN
Salen bruges til forskellige ting: Gymnastik, yoga og andre fysiske ting. men også fester og koncerter.
KUNSTVÆRKSTEDET
Kunstlokalet har altid åbent. Her kan du tegne og male og lave alle de kreative ting du har i dig.
MUSIKLOKALET
Det nye flotte lyse musiklokale har alt det du har brug for: gode instrumenter, studie til indspilning, mikrofoner m.m.
TEKSTILVÆRKSTEDET
I dette lokalearbejder vi med stof og filt og genbrugsdesign.
DAGLIGSTUEN
Her hygger vi og snakker sammen eller spiller brætspil.
HAVESTUEN
I havestuen er der mange vinduer, og der er udsigt til haven. Stuen bruges til dansk undervisning og andre boglige fag.
AVISSTUEN
Her kan du slappe af og læse avisen eller hygge med vennerne og spille spil og læse bøger.
KØKKENET
Her tilbereder vi de dejligste økologiske retter. Brenderup Højskole har bronzemærket i økologi.
BILLARDSTUEN
Her hygger vi med billiard, fodbold og andre sjove ting med hinanden.
KERAMIK
Keramik rummet bruges naturligvis til keramikundervisning
OFF-GRID HUS
Her holder vi undervisning i bæredygtighed og permakultur.
Show More

LOTUSHUSET