SENIORDANS & LIVSGLÆDE

Levende samvær på højskole

Velkommen til en uge i dansens og livsglædens tegn.

Kom alene eller tag din ven eller veninde med.

Vi skal samles til dans, foredrag, sang og kreative værksteder.

Oplev en uge med fællesskab og livsglæde!

SENIORDANS
Vi danser skiftevis med partnere og i grupper. Du behøver ikke at komme med en dansepartner, vi finder sammen på kurset. Alle kan være med, for instruktørerne har øje for hvilket niveau du har lyst og kræfter til. I dansen får vi aktiveret samtlige muskelgrupper (lattermusklerne inkl.) – og samtidig styrker det dit blodomløb og hjerte.

Hvem siger, det ikke kan være sjovt at være sund.

Du bliver ledt rundt i dansen af de to dejlige og professionelle instruktører

Kirstina Grøtan og Margit Batz Poulsen. 

Vi danser typisk i dagtimerne, når vi ikke lige er på udflugt.

Om aftenen har vi spændende værkstedsfag.

BRENDERUP

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø. 

Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.

Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter. 

AKVAREL

Birgitte Thorlacius vil tage dig med ind i sit univers, hvor farver og former glider sammen og viser sig som smukke akvareller. Er vejret med os, kan vi også være på stranden eller i vores have. 

BLOMSTERBINDING

Anne Marie Rasmussen vil lære dig at binde en krans så smuk, med friske blomster, former og farver. Som altid lover Anne Marie, at du vil blive uddannet kransemager inden ugen er omme. 

I mange år har vi haft krolf på programmet i vores dejlige have. Vi er i år så heldige, at Edith Brodersen, som har været med os i 10 år, vil være instruktør og sætte spillet i gang. I haven har vi en 18 hullers bane, som nok er lidt ujævn i kanterne, men det er jo ens for alle - og når kuglerne flyver afsted, så er det jo kun en ekstra udfordring. 

KROLF

KOKS I MOBILEN

Nyhed! Hvordan undgår du, at dit skrivebord ender i kaos. Hvordan undgår du, at dine dokumenter og billeder pludselig ”forsvinder” på din computer. Hvordan får du billederne fra mobiltelefon og fotografiapparatet over på computeren.
Hvad vil det sige, at dine dokumenter og billeder ligger ude i ”skyen”. Hvordan sender du billeder (MMS) til andre. Medbring bærbar computer og mobiltelefon, hvis du har det.

UDFLUGT TIL LADBY SKIBET OG JOHANNES LARSEN MUSEET

I år går turen til Vikingemuseet med Ladby skibet, og Ladbytapetet. Derefter videre til Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

Ladbyskibet er et ægte vikingeskib som har været med vikingerne i krig. Skibet er nu restaureret og 
skibets drabelige fortid er beskrevet på et imponerende tapet som er broderet af lokale brodøser.

Johannes Larsen er mest kendt for sine fuglemotiver, men han arbejdede også med mange andre motiver. Museet er indrettet i kunstnerens smukke villa som ligger med udsigt over Kertemindes nordstrand og som er indrettet med et orangeri indeholdende plante og vandmiljø til inspiration og afslapning.

Til  middag nyder vi undervejs vores medbragte knogler i rummet mellem vikinger og store kunstnere.
Inden vi stævner ind på ringborgen i Brenderup igen, finder vi lige et smukt sted og indtager den legendariske seniordanserturkage ”Smatkagen”.

 

Foredrag om verdens højest beliggende højskole

af Ole Dedenroth

Skt. Hans aften

med midsommersang, bål og Fontana koret fra Svendborg.

UGE PROGRAM

Det Praktiske

Pris:

3950 kr.  i dobbeltværelse.

4450 kr.  i enkeltværelsestillæg 

Tilmelding:

Klik på tilmeldingsknappen til højre

eller ring til os på  på tlf.: 6444 2414.
Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af depositum på kr. 500,- pr. kursist. Når depositum er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:

Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales depositum minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, 

hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54
5464 Brenderup
Telefon: 6444 2414
Fax: 6444 2337
mail: kontor@brenderuphojskole.dk

www.brenderuphojskole.com

Kursusleder: Ole Dedenroth

​ole@brenderuphojskole.dk

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk