UMBRIEN

Italiens grønne hjerte

Umbrien er kendt som ”Italiens grønne hjerte” et helt lille land i sig selv. Denne charmerende og uspolerede region, grænser som den eneste region i Italien ikke op til et andet land og har heller ingen strande. I kraft af sin beskyttede position har Umbrien formået at bevare ældgamle italienske traditioner indenfor kunst og gastronomi og er med sin årligt tibagevendende ”Umbria Jazz” festival i Perugia også med på det internationale jazz landkort. Naturen er afvekslende med bløde bakker, høje bjerge og et væld af skønne og kulturelt rige bjergbyer, hvor tiden synes at stå stille. Tag med til Umbrien og oplev en af Italiens mest intimt charmerende og historisk spændende regioner. 

Du er på højskolen fra søndag til torsdag. Her bruger vi tiden på at høre foredrag om Umbrien og Italien. Vi skal se billeder fra området, høre historier, musik og lave Italiensk antipasti med tilhørende vin. Dagene på højskolen byder på morgensamling med sang, foredrag, udflugter og aftenarrangementer. Vi får besøg af den Italienske pianist Diego Morga.

Dine dage på Højskolen

SØNDAG

 

Du ankommer på højskolen om formiddagen. Efter indkvartering og velkomst spiser vi frokost. 

Eftermiddagen bruger vi på at orientere os og lære hinanden at kende. Om aftenen hygger vi os med sang og anekdoter.

MANDAG

Vi starter dagen med morgensamling, hvorefter vi gennemgår vores rejse og Umbriens historie og kultur.

Vi tager på udflugt om eftermiddagen til Middelfart og besøger CLAY.

Om aftenen holder Ole foredrag om Brenderups historie.

TIRSDAG

Efter morgensamlingen bevæger vi os ud på en vandretur i den smukke fynske natur. Om eftermiddagen går vi køkkenet og tilbereder Anti Pasti. Om aftenen ser vi en Italiensk film.

ONSDAG

Vi bruger formiddagen på den danske højskolesangbog. Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Odense. Vi får besøg af den Italienske pianist Diego Morga, der vil give koncert for os.

Rejsen

TORSDAG

Efter morgenmaden kører vi i bus til Kastrup hvorfra vi flyver med AlItalia kl. 13.05. Vi lander i Rom og kører derpå vi de 135 km til Spoleto, hvor vores hotel er for de næste to nætter. Vi slutter dagen med let natmad og et glas lokal vin på hotellet.

FREDAG

Om formiddagen går vi en tur i Spoleto, der bl.a. byder på en meget smuk domkirke fra 1198 – så følger vi cirkelvejen rundt om en enorm fæstning fra pavestatens indflydelse i 1300 tallet – og pludselig er der et nyt panorama: Tårnbroen, der er bygget på en romersk akvædukt over Tessino floden og forbinder pavefæstningen med Monteluco bjerget mod sydøst. Derefter vi kører til den lille bjergby Montefalco og spiser frokost – som vi afslutter på vingården Alessandrini. Her skal vi smage den enestående Montefalco vin lavet på Sagrantino druen og der vil være mulighed for at købe små lokale delikatesser. 

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Spoleto til lidt supplerende rundvisning. Vi skal bl.a. have vores første intense møde med lækkerierne på det Umbriske marked - inden middagen ved 20 tiden.

LØRDAG

Om morgenen kører vi til Assisi og tilbringer dagen.Byen er især domineret af den betydning, som grundlæggeren af Franciscanerordenen (Gråbrødreordenen) – den Hellige Frans (1182 – 1226) har haft for byen og hele den katolske kirke. Vi besøger den berømte Basilica di San Francesco  – samt andre bygninger og steder i området, der har været på Unesco`s verdensarvsliste siden 2000. Vi skal bl.a. også se Santa Chiara kirken,  og nyde stemningen på den charmerende Piazza del Commune med springvandet og Minerva templet. Tæt ved denne plads ligger Frans` barndomshjem, som vi også skal se.

Sidst på eftermiddagen kører vi den korte tur til Perugia - hovedstad i regionen Umbria.

SØNDAG

Formiddag: Byvandring i Perugia, der udstråler ungdommelighed på trods af en middelalderlig bykerne med små krogede og stejle gader. Vi går på opdagelse og finder rester af de oprindelige etruskiske og romerske bymure i den underjordiske middelalderby. Vi vandrer på Corso Vanucci – byens brogede og fascinerende hovedstrøg med livlige cafeer og gode forretninger og vi besøger den imponerende malerisamling Galleria Nazionale dell`Umbria med værker skabt gennem 600 år. Efter frokost er der mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd! – Et tilbud vil være, at vi besøger den fantastiske etruskiske gravplads Ipogeo dei Volumni i byens sydlige del.  I denne charmerende by har vi base de næste 3 dage

MANDAG

Dagstur til Gubbio:
Bjergbyen, der ligger ca. 60 km. nord for Perugia - ved bjerget Ingino, opleves næsten uforandret siden middelalderen. Med sine bombastiske stenbygninger gør byen et uudsletteligt indtryk på alle besøgende. Mens man slentrer gennem gaderne blandt kirker, paladser og huse – står tiden stille. Vi bevæger os videre til Hertugpaladset og Domkirken på modsatte side og derpå til tovbanen (Funivia Colle Eletto) hvor vi lydløst svæver op til toppen af Monte Ingino og nyder en pragtfuld udsigt. Senere lægger vi vejen forbi Det Romerske Teater – som stadig bruges til klassiske teaterforestillinger om sommeren. Vi er tilbage i Perugia sidst på eftermiddagen, hvor der vil være 2 – 3 timer til fri disposition inden middagen. 

TIRSDAG

Om morgenen forlader vi  Perugia og sætter kursen sydpå, mod den velbevarede middelalderby Orvieto, der ligger med sin pragtfulde gotiske domkirke på en 350 m høj vulkansk tufklippe i det sydvestlige Umbrien. 

Men på vej hertil, finder vi den lille by Todi, som vi når efter en lille times kørsel.

Italienerne har kåret Todi, som verdens bedste by at leve i, efter at den, - af videnskabsmænd i USA - blev kåret som model for bæredygtighed - og for dens evne til at genopfinde sig selv over tid. Efter en byrundtur spiser vi frokost og kører de små 40 km. til Orvieto. Her finder vores hotel, for de sidste to nætter.

ONSDAG

Vi besøger den sort/hvidstribede domkirke, hvis facade er en af Italiens smukkeste.. Netop her sugede Michelangelo inspiration til sig, før han skabte værkerne i det Sixtinske Kapel i Vatikanet. 

Vi kan besøge museet Claudia Faina med etruskiske fund, der ligger overfor domkirken og der vil være mulighed for at komme ned i Sct. Patricius`brønd – en 62 m. dyb skakt, - som fører til det dyrebare grundvand - samt Pozzo della Cava, som oprindeligt er udhugget af etruskerne, og som har forgreninger til huler, hvor indbyggerne er flygtet til under byens belejringer. Byen har desuden mange betagende udsigtspunkter – en stor keramiktradition og er kendt for den dejlige Orvieto hvidvin. 

TORSDAG

Vi tager afsked med Orvieto og kører mod lufthavnen i Rom. Herfra flyver vi 13.25 og lander i København kl. 16.

Dem der har brug for at komme tilbage til Brenderup transporteres i bus, mens københavnerne siger farvel i Kastrup

Det Praktiske

Pris: 12900 kr.

inkluderer: Højskoleophold, transport, logi, undervisning, udflugter og halvpension på rejsen.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse.

Enkeltværelsestillæg 1000 Kr.

Deltagerantal og tilmelding

Der kan højst være 16 deltagere og der skal mindst være 12 deltagere for at rejsen gennemføres.

Senest 7 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

Ved tilmelding betales et depositum på 1000 kr.  - som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.

Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.

Du vil herefter modtage en mail med kvitering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.

Restbeløbet opkræves 1. august

Afbestillingsforsikring

Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 3 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.

Se evt. Europæiske rejseforsikring

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler

Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

 

Du må medbringe

1 stk. bagage på 20 kg.

1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm

1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54
5464 Brenderup
Telefon: 6444 2414
Fax: 6444 2337
mail: kontor@brenderuphojskole.dk

www.brenderuphojskole.dk

Rejseleder Kjeld Høegh

Kursusleder: Torben Egeris

HOJSKOLEREJSER.COM

Telefon: 20837499

mail:egeris@me.com

Kursus og Rejseledere

Kjeld Hoegh

 

Rejseleder, skuespiller, foredragsholder

Kjeld har været rejseleder gennem mange år og har tabt sit hjerte til Italien. Kjeld sætter sig gerne grundigt ind i historien og fortæller levende om de mange begivenheder der har fundet sted de forskellige steder.

BRENDERUP HØJSKOLE

Stationsvej 54, 5464 Brenderup

64 44 24 14

kontor@brenderuphojskole.dk