FN´S VERDENSMÅL OG

BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI

Verdensmål og bæredygtighedsstrategi

i hverdagen og undervisningen

Vi bruger FN´s Verdensmål for en bæredygtig udvikling som inspiration i hverdagen og undervisningen, og har temadage og projektuger om bæredygtighed.

Vi ønsker at være 100% bæredygtige.

Mål 2 - Vi er medkoordinator og deltager aktivt med elever i Dansk Flygtninge Hjælps Landsindsamling.

Mål 3 - Vi har bronzemærket i økologisk mad og spiser vegetarisk min. 3 dage om ugen.

Mål 15 - Vi underviser i økologisk havebrug, permakultur og slow food.

Mål 6 - Vi bruger kun miljø-godkendte midler i vores rengøring.

Mål 7+13 - Vi varmer skolen op med et CO2 neutralt pillefyr og har installeret solpaneler.

Brenderup Højskoles grundlæggende formål
understøtter disse Verdensmål

Mål 12 - Vi underviser i bæredygtigt byggeri og genbrugsdesign. Vi har en Free-shop med tøj, sko og bøger. Vi sorterer alt vores affald.

Mål 14 - Vi er aktive i plogging (”plocka upp + jogging”) for at forhindre plastik i at nå i havet.

Mål 16+17 - Vi har elever fra mange forskellige lande og kulturer. Vi underviser i kulturforståelse.

Vi samarbejder med DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom), Brenderup Sermathang Venskabsforening og AFS Interkultur.

Vi er med i Højskolernes Bæredygtigheds Netværk.