KUNST

Kunst og

Kunsthåndværk

På Brenderup Højskole

Hvad går kunsthåndværk ud på?

At skabe, eksperimentere og fordybe sig i forskellige kunsthåndværk sætter fantasien og det skabende element i bevægelse. Kreativiteten blomstrer i takt med produkt og begejstring, udvikler din livs-erfaring. Erfaringer der kan være brugbare på kunstneriske eller pædagogiske studier.

Vi vægter mødet med hinanden og udviklingen af de gode ideer, pladsen til videbegær og legesyge, samt til hin-andens behov for ro og fordybelse.

Der modtages fælles og individuel undervisning, hvor du kan udvikle egne tekniske færdigheder i forskellige kunstneriske håndværk.

Inden for kunst og kunsthåndværk kan du vælge mellem følgende fag:

Mixed Media

Teknikker i forskellige overfladebehandlinger, metalpatinering, fototransfer, gips og papiraftryk gennemgås. Vi vil arbejde med håndlavet papir til brug på billedfladerne. Vi vil tale om komposition, forenkling og stoflighed i billedet. Materialekundskab og billedgennemgange vil indgå.

Croquis
Arbejde med kroppens anatomi og bevægelseslære. Tegner hinanden i forskellige positioner med forskellige materialer. Teoretiske og praktiske oplæg, om tegningens mangfoldighed og udvikling. Kunsten at se, frem for at gengive efter hukommelsen. Undervisningen vil indeholde modulering i ler og skitsering efter nøgen model.

Maleri
Vi arbejder med forskellige tilgange til maleriet. Afprøver forskellige malerteknikker og eksperimentere med materialerne. Maler med lukkede øjne, 2 meter lange pensler, pap, kridt og sand. Inspirationen henter vi i vores hverdag og i forskellige kunsthistoriske perioder.

Skulptur

Her arbejder vi med det tredimensionelle udtryk. Vi skaber skulptur i ler og papir. Gips afstøbninger, isskulptur, mosaik og pileskulptur. Vi blander materialer så meget vi kan og tør.

Trykkeriet
Her arbejdes med at skabe grafiske billeder i høj- og lavtryk på bl.a. pap, skumplast, plexiglas og linoleum. Vi eksperimenter og leger med farver og sværte.

Levende billeder
Her fremstilles den gode historie fortalt i billeder og musik Her kan arbejdes med dias, stop motion, foto, skygge billeder og sand kunst. Der vil være muligt at arbejde på computer.
Se elevfilm om kunstdage. (Åbner i Facebook)

Land art
Her skabes stemnings billeder og installationer, som huskes hele livet, men som forgår i tiden. Vi skaber billeder i naturen. Ude i vandet, på stranden, i træerne og i lyset om natten.
Se video (facebook) om land art.

Tegning og akvarel
Vi afprøver forskellige tegne redskaber og tegne metoder samt farvelære. Fordyber os i færdigheder inden for akvarel teknikker. Vi arbejde med at illustrere en historie eller tegne i naturen.
Se Shivans facebook-video om en dag med kul og kridt.

Keramik

Lerets mangfoldighed afprøves. Her afprøves forskellige teknikker som støbe, dreje og modulering. Den Japanske brændingsproces ”Raku” vil blive introduceret. Forløb som smykker og ler, kirker, religion og ikoner vil kunne indgå som forløb.

Genbrugsdesign

Print på tekstil

Vi arbejder med transfer- og rammetryk på forskellige tekstile materialer. Det kan være på t-shirts eller på stof, som vi derefter bruger til tasker og puder.

Kurve og tasker i tekstil

Enkle tasker og kurve i tekstil, hvor formålet er at du opnår grundlæggende færdigheder i at sy på symaskine. Opgaver i design, farve og komposition.

Redesign af tøj

I dette fag arbejder vi med genbrugstøj. Klipper, syr eller printer, så tøjet får nyt liv som tøj igen eller bliver til puder, tasker, kurve og meget andet. Alt hvad vores fantasi og håndværk gør det

muligt at lave.

Kunst - faget kan indeholde:

Maleri

Vi arbejder med forskellige tilgange til maleriet. Afprøver forskellige maleteknikker og eksperimenterer med materialerne. Maler med lukkede øjne, 2 meter lange pensler, pap, kridt og sand. Inspirationen henter vi i vores hverdag og i forskellige kunsthistoriske perioder.

Tegning og akvarel
Vi afprøver forskellige tegneredskaber og tegnemetoder samt farvelære. Fordyber os i færdigheder inden for akvarelteknikker. Vi arbejder med at illustrere en historie eller tegne i naturen.

​Croquis
Vi arbejder med kroppens anatomi og bevægelser. Tegner hinanden i forskellige positioner med forskellige materialer. Teoretiske og praktiske oplæg om tegningens mangfoldighed og udvikling. Undervisningen vil indeholde modellering i ler og skitsering efter nøgen model.

Skulptur

Her arbejder vi med det tredimensionelle udtryk. Vi skaber skulpturer i f.eks. ler, gips, papir, pil og is. Vi blander materialer så meget vi kan og tør.

Land art
Her skabes stemningsbilleder og installationer, som huskes hele livet, men som forgår over tid. Vi skaber billeder i naturen. Ude i vandet, på stranden, i træerne og i lyset om natten.

Trykkeri
Her arbejdes med at skabe grafiske billeder i høj- og lavtryk på bl.a. pap, skumplast, plexiglas og linoleum. Vi eksperimenterer og leger med farver og sværte.

Mixed Media

Du lærer teknikker i forskellige overfladebehandlinger, metalpatinering, fototransfer, gips og papiraftryk. Vi laver og arbejder med håndlavet papir til brug på billedfladerne. Vi taler om komposition, forenkling og stoflighed i billedet.

Levende billeder
Her fremstilles den gode historie fortalt i billeder og musik. Vi bruger dias, stop motion, foto, skyggebilleder og sandkunst.

LeneWeigelt
   Underviser i kunst
   SE VIDEO

På Brenderup Højskole

Kreativiteten blomstrer i takt med produkt og begejstring.

At skabe, eksperimentere og fordybe sig i forskellige kunstarter sætter fantasien og det skabende element i bevægelse.

Vi vægter mødet med hinanden og udviklingen af ideer, pladsen til videbegær og legesyge, og til hinandens behov for ro og fordybelse.

Der modtages fælles og individuel undervisning, hvor du kan udvikle egne tekniske færdigheder i forskellige kunstneriske metoder.

FÅ MERE AT VIDE